Zamieszczone przez Deo
Czy felgi 19x8,5 ET 35 podejdą do Octavii I?
Zwiń
X
-
bzykacz, w stosunku do oryginalnej stalówki ta felga 8,5 przy et35 wejdzie głębiej o 3cm a wyjdzie na zew. o 3,5cm. No to już jest sporo. Może obcierać o nadkole przy obciążeniu czy bujaniu na dziurach a dwa przy max skręcie kół przednich. Wysokość laczka nie odbiega od oryginału ale z szerokością może być kłopot.
Zobacz sobie linijką czy kawałkiem listewki odsuniętej od koła o ok 3,5cm jak będzie wystawać na zew i jak będzie chować się pod nadkole. Dwa: skręć koła na max L/P i wymacaj ile tam jeszcze w środku jest luzu (dodaj na oko 3cm i oceń czy będzie darło o nadkole). Jak nie masz ich by założyć i sprawdzić to tylko tak pi x drzwi zostaje.
Zastanów się w ogóle czy warto dawać takie koła - wszystkie plomby Ci powypadają na polskich drogach :wink:
Komentarz
-
-
Dzięki za konkretną odpowiedź, to że na 19 da się jeździć po Polsce już wiem bo moje poprzednie autko poruszało się na takich kółeczkach, a do tego było obniżone. Co do Twojej wypowiedzi to tak też mi się wydawało,że mogą być problemy, mam fotkę Octavii na takich felgach jak chcę kupić i wydaje mi się że ma "rozklepane" ranty tylnych błotników. No to mam dylemat.Zamieszczone przez cysterniarzbzykacz, w stosunku do oryginalnej stalówki ta felga 8,5 przy et35 wejdzie głębiej o 3cm a wyjdzie na zew. o 3,5cm. No to już jest sporo. Może obcierać o nadkole przy obciążeniu czy bujaniu na dziurach a dwa przy max skręcie kół przednich. Wysokość laczka nie odbiega od oryginału ale z szerokością może być kłopot.
Zobacz sobie linijką czy kawałkiem listewki odsuniętej od koła o ok 3,5cm jak będzie wystawać na zew i jak będzie chować się pod nadkole. Dwa: skręć koła na max L/P i wymacaj ile tam jeszcze w środku jest luzu (dodaj na oko 3cm i oceń czy będzie darło o nadkole). Jak nie masz ich by założyć i sprawdzić to tylko tak pi x drzwi zostaje.
Zastanów się w ogóle czy warto dawać takie koła - wszystkie plomby Ci powypadają na polskich drogach :wink:1.9TDI ALH 148,6km + 311Nm
Komentarz
-
-
Prywatnie podziwiam takie pomysły
Poprawy prowadzenia w stosunku do lekkiej 16-17 żadnej, wręcz sporo gorzej
+ zero komfortu i ciągłe szukanie dziur :diabelski_usmiechwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
tak profil 35Zamieszczone przez Maru 123bzykacz
a jaki profil opony? 35?
[ Dodano: Czw 20 Lis, 08 22:03 ]
Kolego pozwolisz, że nie zgodzę się z Tobą, prowadzenie jak dla mnie w poprzednim samochodzie dużo lepsze niż na 16, komfort minimalnie gorszy, omijanie dziur wiadomo że tak, ale bez przesady jeżeli felga jest mocna wiele potrafi znieść, moje poprzednie 19 ASA AR1, zaliczyły dużo naprawdę sporych dziur w drodze i nic im nie było. Co innego jeżeli ktoś ma założone chińszczyznę. Tak na marginesie moje poprzednie autkoZamieszczone przez ZoltarPrywatnie podziwiam takie pomysły
Poprawy prowadzenia w stosunku do lekkiej 16-17 żadnej, wręcz sporo gorzej
+ zero komfortu i ciągłe szukanie dziur :diabelski_usmiech
[/img]
1.9TDI ALH 148,6km + 311Nm
Komentarz
-

Komentarz